15 aug: El Portal – San Francisco

Shannon Court Hotel San Francisco
Shannon Court Hotel San Francisco

Na het wakker worden hebben we eerst even naar huis gebeld voor de verjaardag van ons pa. Alles was goed. Daarna zijn we vertrokken voor de allerlaatste rit, en wel naar San Francisco. Het was een lange route, maar er zat veel ‘highway’ bij. We besloten om niet rechtstreeks naar het hotel te rijden, maar om eerst naar de Golden Gate Bridge te gaan. Dit was wel even een verschilletje in temperatuur, en waaien… De brug was zo goed als helemaal te zien. Af en toe ging er een wolkje voorbij.2012-04-28_130 2012-04-28_131

Toen we bij het Shannon Court hotel waren, heeft Corné meteen maar de auto teruggebracht naar Hertz. Het bleek dat we na 25 dagen autohuur, 4163 miles gereden hadden! Dat is omgerekend 6660,8 km!

Wat later zijn we in de buurt wat gaan lopen. Eerst langs het Fairmont hotel. Een echte joekel, en chic, ook van de tv-serie ‘Hotel’. Daarna kwamen we langs de Grace Cathedral. Daar was net een bruiloft aan de gang. Alles was afgezet en er liepen veel politieagenten. Het bleek dat D. Schultz en nog een hoge mevrouw uit San Francisco gingen trouwen. Dit stond ook in alle kranten en kwam op tv. Maar goed, we waren op weg naar de bioscoop. Onderweg kreeg ik nog allerlei ‘Clintweetjes’ te horen van Corné.

Toen we bij de bioscoop waren, stond er een ontzettend lange rij voor kaartjes. We gingen naar de ‘Men in Black’. We stonden er om 19.00 uur en hij draaide pas om 21.45 uur. Tja, wat doe je dan? Maar ergens een cappuccino gaan drinken, met iets lekkers erbij natuurlijk. Daarna weer in de rij, om naar binnen te komen. De film was leuk. Toen gingen we weer terug naar Geary Street. De buurt zag er niet zo gezellig meer uit om middernacht: veel zwervers, politie en seks clubs. Vlug doorlopen dus maar. Rond 0.30 uur waren we weer bij het hotel.