14 aug: Three Rivers – El Portal

Cedar Lodge El Portal
Cedar Lodge El Portal

Vanmorgen gingen we, na een zeer simpel ontbijt in de lobby, naar Yosemite National Park. Gelukkig was dit een stuk korter rijden, want om 12 uur stonden we al bij de ingang van het park. Ook hier zagen we in het begin weer de sequoia’s. We besloten om maar één ding van Yosemite te gaan bekijken, de Yosemite Valley. Het park is nl. meer dan 3000 km2 groot. Na een kleine 3 kwartier stijgen en dalen tussen de joekels van sparren en dennen, kwamen we in de valley aan. Het viel niet mee om een parkeerplaats te vinden. Toen dat uiteindelijk gelukt was, zijn we eerst naar het Visitor Centre gegaan (en natuurlijk naar de ‘store’). Daarna zijn we met de free shuttle bus naar de Yosemite Falls gereden. Hier komt een lange waterval langs de steile rotswand naar beneden. Overal zag je trouwens de grote rotswanden om je heen en in het dal lagen bossen en weilanden (grasvelden).

Hierna zijn we teruggegaan naar de  auto en naar de Cedar Lodge gereden. Het was toen 18.30 uur. We hebben eerst wat gezwommen en daarna hebben we wat gegeten in het restaurant: peppersteaks.

2012-04-28_134 2012-04-28_133 2012-04-28_132