13 aug: Furnace Creek – Three Rivers

Western Holiday Lodge Three Rivers
Western Holiday Lodge Three Rivers

Na het ontbijt zijn we rond 9 uur vertrokken naar Three Rivers. Na anderhalf uur waren we eindelijk uit Death Valley. Toen we weer in een wat groenere omgeving kwamen, zagen we in de verte flinke rookwolken. Ook een hoop brandweermannen en een helikopter. Toen we later bij een supermarkt waren, bleek dat die brand al 2 dagen aan de gang was!

Na een veel te lange autorit kwamen we rond half 4 in Three Rivers aan. Eerst maar weer eens¬†uitrusten. We gingen pas rond half 5 naar Sequoia National Park. Dit bleek een ontzettend groot park te zijn. Het was een flinke klim naar boeven. Daar stonden de reuzenbomen, de Sequoia’s. Deze zijn al rond de 2500 jaar oud. De grootste, de General Sherman Tree, is 83,3 m hoog. Een ongelofelijk gezicht. Zo¬† staan er verschillenden tussen de andere ‘gewone’ dennenbomen. Na een korte wandeling door Giant Forest, zijn we wat gaan eten. We waren pas om 8 uur terug bij de Holiday Lodge. Wederom: een lange dag.2012-04-28_158 2012-04-28_159 2012-04-28_165