12 aug: Las Vegas – Furnace Creek, Death Valley

Furnace Creek Inn Death Valley
Furnace Creek Inn Death Valley

Na een veel te korte nacht stonden we weer in de rij voor ‘breakfast’. Hierna zijn we vertrokken richting Death Valley. Na een behoorlijk ritje woestijn kwamen we bij Zabriskie Point. ‘Ach, zoveel warmer als in Vegas kan het toch niet zijn? We gaan even kijken’. Even ja, en snel weer terug! Pff.. Na het uitzicht op de verschillend gekleurde rotsen en de vlakte, zijn we gauw de airco weer ingegaan.

Bij het Visitor Centre bleek dat het nu (+/- 14.30 uur) 46 graden was. Als je buiten kwam, voelde je gewoon de zon branden. Er stond een hete wind. Dit is niet bepaald een park om eens lekker te gaan wandelen.

Op de hotelkamer hebben we eerst wat uitgerust. Daarna zijn we een korte route gaan maken door Death Valley. Op de vlakte zag je overal het zout liggen. Dit is nl. vroeger (miljoenen jaren geleden) een grote zee geweest. We rijden en lopen eigenlijk op de bodem van de zee, 86 meter beneden zeeniveau. Een rare ervaring is dat. We zijn in Badwater geweest en bij de Devil’s Golf Course. Daarna vlug terug naar het hotel. In een restaurant hebben we nog wat gegeten. CornĂ© nam een glas bier. Excuse me, are you 21? Huh! Nou ja vooruit, hij kreeg toch z’n bier, en dat zomaar zonder ID! Nu zitten we op de kamer. Buiten is het nog steeds warm. Vanavond vroeg naar bed om ‘bij’ te slapen.

2012-04-28_157 2012-04-28_156 2012-04-28_140 2012-04-28_139