5 aug: Moab – Kayenta

Wetherhill Inn Kayenta
Wetherhill Inn Kayenta

Deze ochtend hadden we ons een beetje verslapen, het was 8.40 uur toen we wakker werden en je kon maar tot 9 uur ontbijten. Dat was opschieten dus. Gelukkig waren we net op tijd.

Daarna zijn we, nog een beetje duf, op weg gegaan naar Monument Valley. Rond de middag kwamen we daar aan. Midden in Monument Valley ligt de grens tussen Utah en Arizona. Het uitzicht was mooi, net zoals in de westernfilms. Alleen die ene berg konden we maar niet vinden. Pas toen we na een tijdje achterom keken, zagen we hem.

Rond half 2 kwamen we aan in Kayenta. We slapen in the Wetherill Inn Motel. Helaas valt hier weinig te beleven. Niet in het motel en ook niet in Kayenta zelf. Dit is nogal een klein, saai gehucht. O ja, ze hadden wel het Navajo Shopping Centre: of te wel een grote supermarkt. Na ons wat verveeld te hebben, zijn we wat gaan eten bij één van de vele eetgelegenheden in Kayenta: de Burger King.

Nu zijn we weer terug op onze kamer. Vanavond op tijd naar bed, want morgen gaan we naar de Grand Canyon. De ‘front desk’ belt ons om half 7 wakker.

2012-04-28_27 2012-04-28_26 2012-04-28_21