31 juli: Tucson

Smuggler's Inn Tucson
Smuggler’s Inn Tucson

Vandaag hebben we pas echt ondervonden wat woestijnen voorstellen.
Na het ontbijt en een gelukkig dode kakkerlak in de badkamer, zijn we vertrokken naar de Old Tucson Studios. In dit oude westernstadje zijn honderden westernfilms opgenomen. Ja, ook films van “Clintje”. Eigenlijk is het één groot filmdecor. Hier waren oude saloons en shops te zien. Het was er wel “bloody hot” overigens. Ook waren er allerlei shows te zien: een stuntshow en één met zang in de saloon. Dit was wel leuk.
Na Old Tucson zijn we doorgereden naar het Arizona-Sonora Desert Museum. In dit museum, dat echt midden in de woestijn ligt, kan je zien wat er allemaal groeit en bloeit. Groeien doen daar vooral de cactussen en leven doen daar toch nog veel verschillende dieren zoals hagedissen, slangen, vogels, coyotes en insecten. We liepen daar constant met zon op onze kop en een beker water. Het duurde niet lang meer of we raakten oververhit. Alle dieren lagen daar trouwens ook voor pampus met dit weer.

2012-04-28_98 2012-04-28_97
De laatste stop was het Saguaro National Park. Hier hebben we een korte route genomen. Gelukkig was het in de auto beter uit te houden. De Saguaro cactussen zijn hier ontzettend hoog, wel 8 meter! Na dit mooie cactusbos zijn we teruggereden naar het hotel. Gelukkig konden we meteen het zwembad in. De temperatuur is nu, ruim na 22.00 uur, nog steeds rond de 30 graden.

2012-04-28_101 2012-04-28_100 2012-04-28_99 2012-04-28_95