29 juli: San Diego – Tijuana (Mex.) – Palm Springs

Best Western Inn at Palm Springs
Best Western Inn at Palm Springs

Het weer zag er niet zo best uit deze morgen: bewolkt en af en toe een druppeltje. Wij zijn rond 08.30 uur vertrokken vanuit ons hotel. Richting Palm Springs via Tijuana, Mexico. Dit lag ongeveer 20 mijl naar het zuiden. Tax-free shoppen en gewoon lekker rondsnuffelen. Tenminste dat was de bedoeling. Rond 10.00 uur bij “the International Border”. Je parkeert je auto voor de grens, door een draaihekje, en je staat in Mexico. Nada paspoortcontrole, helemaal niks. Je stapt vervolgens in een compleet andere wereld. Er staan kinderen te bedelen, een rat schiet weg, het stinkt en de Mexicanen zien er daar allemaal ongewassen uit. Alles is er op gericht de toeristen aan te trekken, tenminste aan het begin van de stad wel. We zijn maar snel omgedraaid, want we voelden ons niet op ons gemak. Er hing een vreemde sfeer.
Vanuit Mexico terug naar de USA is andere koek. Auto’s staan in rijen dik te wachten bij de grenshokjes. Paspoorten, maar ook auto’s worden nauwkeurig bekeken. Te voet terug, hetzelfde verhaal. Veel Mexicanen bij de immigratiedienst. Op borden staat vermeld dat alles wordt gefilmd, gesprekken worden opgenomen. Paspoortcontrole, bagage doorlichten, en dan sta je opeens weer in de USA. Daarna op weg naar Palm Springs. Rond 15.00 uur waren we daar. Het klimaat was helemaal veranderd. Superheet en woestijndroog. Eerst dus maar eens een duik in het zwembad bij het hotel. Rond etenstijd zijn we gezond gaan eten: bij de Mac dus!
Daar zagen we ook nog een kolibrie van bloem naar bloem fladderen. Deze avond zijn we vroeg naar bed gegaan. Gelukkig wel een goede airco op de kamer, want de temperatuur was niet uit te houden geweest. Het koelt niet echt af ’s avonds, er staan gewoon een warme wind.

2012-04-28_94