24 juli: Carmel – Santa Barbara – Santa Monica – Los Angeles

Marina del Rey Hotel
Marina del Rey Hotel

Vanochtend wat vroeger vertrokken. De eerste stop is Carmel-by-the-Sea, hometown of Mr Clint Eastwood. Carmel is echt een prachtig stadje. De huizen zien er in een oude Schotse stijl uit en er staan veel bomen, planten en bloemen. We hebben eerst het Hog’s Breath Inn restaurant gezien. De tuinman aldaar wist ons te vertellen dat de manager het winkeltje wat eerder open wilde doen, misschien. Dit was gelukkig ook zo en Corné kocht zijn felbegeerde T-shirt. Van de manager ook nog te horen gekregen dat “Carmel, without bragging, the most beautiful town of the USA” moest zijn. Lekker Amerikaans! Ook nog bij een leuke kerstwinkel geweest…in juli.
Daarna zijn we aan de lange tocht begonnen over highway 1 richting LA. Het was erg mistig en frisjes. Hierdoor zagen we weinig van de mooie kust. Pas halverwege, bij Santa Barbara, zagen we de blauwe lucht. En roofvogels….bij bosjes!
In S. Barbara zijn we gestopt bij Burger King om iets te eten. Via de kust terug de snelweg op en nu in één ruk door.
Uiteindelijk kwamen we om 18.00 uur aan bij Santa Monica. Hier werd gefilmd op het strand. Na wat omrijden, vonden we een parkeerplekje bij het strand. Wat bleek: BAYWATCH!! Ja, het was ‘m echt: Mitch (David hasselhoff) in levende lijve. Daar hebben we ongeveer een uurtje staan kijken en daarna doorgereden naar het Marina del Rey Hotel. Dit ligt in een haventje tussen de jachten en zeilbootjes en hier is nog een aflevering van “Columbo” opgenomen.

2012-04-28_64 2012-04-28_66 2012-04-28_65

2012-04-28_612012-04-28_60