23 juli: San Francisco – Monterey

Casa Munras Resort Monterey
Casa Munras Resort Monterey

Deze ochtend zijn we na het ontbijt rond 11.00 uur toch maar teruggegaan naar Fisherman’s Wharf om kaartjes voor Alcatraz te bestellen. Dit was nu gelukt (voor 16 aug). Na voorlopig het laatste ritje met de Cable car zijn we naar Hertz gegaan voor onze auto. Een splinternieuwe Ford Contour. Het rijden was wel ff wennen: een automaat en scherp afgestelde remmen. Gelukkig hadden we een gordel om. Ik, jawel ik, heb ons veilig teruggeloodst naar ons hotel. Daar hebben we de spullen gepakt en zijn we op weg gegaan naar de Golden Gate Bridge. Die was nergens te zien, helemaal in de mist dit keer! De huizen en wegen trouwens ook. Dan de volgende keer maar proberen.
Via Freeway 1 rijden we richting Monterey. Onderweg zagen we de eerste strandjes. Ook veel rotspartijen en vogels (pelikanen). Het filmen vanuit de auto valt nog niet mee, vooral niet als er kuilen in de weg zitten: weg steadyshot!
Uiteindelijk kwamen we om 17.00 uur in Monterey aan. Het weer is bewolkt, met af en toe een zonnetje, ong. 23 graden.
Met de camera’s in de aanslag zijn we het vissershaventje van Monterey ingelopen. Bij de pier aangekomen (heet hier ook Fisherman’s Wharf), hebben er een lekker ijsje gegeten en lekker gewandeld. Ook hier lagen op allerlei rotsen zeehonden te luieren. We waren doorgelopen naar Cannery Row: een straat waar oude sardine fabrieken staan. Deze zijn nu leuk opgeknapt. Aan het einde van deze weg is het Monterey Aquarium. In 1 zaal konden we binnen. In een heel groot aquarium zwommen haaien, tonijnen en sardientjes. Ook kwallen waren daar heel erg mooi verlicht. De terugweg naar de auto leek wel een avondvierdaagse, zo druk. Onderweg nog naar een baseball wedstrijd staan kijken. Blij dat we om 21.00 uur terug waren bij Casa Munras, ons hotel. Hier nog wat gedronken in het café. Het is nu 22.15 uur en we zijn bekaf. Morgen wordt een lange dag, want we gaan naar Carmel. Daar hebben we een ‘date’ met de Clintmeister en dan op weg naar L.A.!!

2012-04-28_63 2012-04-28_62

2012-04-28_70 2012-04-28_72 2012-04-28_71