8 aug: Bryce Canyon NP – Zion NP

Zion Lodge Zion NP
Zion Lodge Zion NP

Deze ochtend hadden we ons min of meer verslapen. Het was ongeveer half 10 toen we uit bed gingen en om half 11 zaten we pas te eten. Gelukkig was het niet zo ver rijden naar Zion National Park. Rond half 1 waren we in het park. De Zion Lodge ligt hier midden in, helemaal omsloten door de hoge rotsen. Na het inchecken hebben we eerst een hotdog gegeten in de ‘snack shop’. Het ‘vrolijke’ personeel hielp ons ‘bijzonder snel’. Niet dus.

Het bleek dat we een leuk houten huisje hadden, leuk met een terrasje ervoor. Nadat we de bergschoenen aangetrokken hadden, zijn we verder het park in gegaan. We zijn bij de Weeping Rock geweest, en bij ’the Tempel of Sinawava’. Hier hebben we de auto ergens langs de weg moeten parkeren, zo┬ádruk was het daar. Toen zijn we gaan wandelen langs de Virgin River. Het was best warm, dus opschieten deed het niet. Onderweg werd ik nog achtervolgd door een eekhoorntje. Na een dik half uur kwamen we op het eindpunt. Gelukkig lag dit in de schaduw. Hier hield het pad op en kon je verder lopen de kloof in, door de rivier. Dit hebben we maar niet gedaan. Wel even de warme seven-up koud gemaakt in het water. Na wat uitgerust te hebben, ging de terugweg een stuk sneller.

Die avond hebben we steak gegeten in het restaurant van de Lodge. Op de terugweg daarvan zagen we op het grote grasveld 4 herten. Deze bleven rustig grazen en af en toe sprongen ze wat op. Je moest erg stil zijn, want bij het minste geluid keken ze op. We stonden op ongeveer 10 meter afstand. Prachtig! Het is nu 23.00 uur, Mountain Time, en we gaan zo naar bed, want morgen wordt het een lange rit naar Viva Las Vegas!

 

2012-04-28_154