7 aug: Grand Canyon – Page, lake Powell

Hotel Courtyard Page
Hotel Courtyard Page

Deze ochtend hebben we het wat rustiger aan gedaan. Rond 10 uur zijn we op weg gegaan richting Page. Het was nu al weer hartstikke druk in het park. Op één punt stonden al bussen vol Japanners foto’s te maken. Je kon er niet eens door.

Na een redelijk lange rit langs allerlei gehuchtjes, die toch niet opvallen, kwamen we in Page. Het hotel Courtyard was pas nieuw en zag er mooi uit. We konden er alleen nog niet in, dus zijn we naar Lake Powell gegaan. We hebben eerst een stop gemaakt bij de Glenn Canyon Dam. Dit is de 2e grootste van Amerika. We kregen een gratis rondleiding. Hierna zijn we doorgereden langs het meer. In een winkeltje heeft Corné eindelijk een hemdje gevonden, meteen maar aangedaan ook. Een eindje verderop kon je via de rotsen zo het meer inlopen. Dit heb ik meteen maar even uitgetest. Het water was lekker warm en helder. Hierna zijn we teruggegaan naar het hotel om een duik te nemen, want het was erg warm deze dag. Helaas was er weinig plaats om te liggen (en dat was niet leuk, Corné).

’s Avonds hebben we in het restaurant gegeten. Verder niet veel meer gedaan.

2012-04-28_7