27 juli: LA – San Diego

The Hanalei Hotel San Diego
The Hanalei Hotel San Diego

Nou, de lange rit viel reuze mee. Om half 9 weggereden en om 11.00 uur stonden we al bij Hotel Hanelei. Helaas konden we nog niet inchecken en besloten we om de stad in te gaan. Dit deden we met de trolley. De gidsen waren erg vriendelijk en wisten van alles te vertellen. Er waren 9 haltes langs de route. Telkens kon je eruit en om het half uur reden de trolleys weer langs. Zo zijn we bij de harbour geweest. Bovenop een groot hotel (hoogste gebouw van San Diego) met een prachtig uitzicht. In de haven lagen veel US Navy schepen en een heuse Aircraftcarrier. Wat een joekel! Ook nog opnamelocaties gezien van de film “Top Gun”. Ook zijn we bij Horton Plaza geweest: een groot winkelcentrum (mall).

2012-04-28_36
Via een hele lange brug kwamen we bij Coronado Island. Daar staat het beroemde Coronado Hotel, waar opnamen zijn gemaakt voor “Some like it hot” met Marilyn Monroe en Tony Curtis.
De laatste stop was Balboa Park. Dit park is ooit door 1 vrouw aangelegd vroeger. De snelweg loopt er wel gewoon doorheen. Hier is ook de San Diego Zoo. Er staan veel mooie gebouwen van rond het jaar 1900. Om half 7 waren we weer bij het hotel om in te checken. Toen we alles op de kamer hadden gezet, konden we een duik gaan nemen in het zwembad. Lekker warm water. Toen we terug wilden gaan naar de kamer, bleek Corné de kamersleutel verloren te hebben. Die hadden we dus net een half uurtje! Even later was de deur weer open, dankzij de receptionist. Nu omkleden om te gaan eten in restaurant “The Islands”. Corné had Hawaiian peppersteak en ik had porc chops, allebei met frietjes. Het eten was goed. Vandaag al veel van San Diego gezien. De hele dag een felle zon, dus lekker warm.
Het is nu 23.20 uur. Tijd om naar bed te gaan. We zijn bekaf.

2012-04-28_37 2012-04-28_38 2012-04-28_82 2012-04-28_83