2 aug: Holbrook – Chinle

 

Holiday Inn Chinle
Holiday Inn Chinle

Vanmorgen hebben we ontbeten bij Denny’s. Net zoiets als de Mac, maar dan vooral voor ‘breakfasts’. Hierna zijn we op weg gegaan naar Petrified National Forest en the Painted Desert. Bij de ingang van het park konden we mooi de Golden Eagle pas gebruiken. In het park lagen overal bomen die versteend waren honderden miljoenen jaren geleden. Dit zag er vanbinnen mooi uit met allerlei kleuren. Je zag er ook nog liggen die nog bijna heel waren of die net onder het zand vandaan kwamen.

Een paar mijl verder kwamen we in the Painted Desert. Deze rotsen hadden allerlei rose en rode kleuren. Met de zon erop gaf dit een mooi gezicht. Aan het einde van het park zijn we ook nog in het VisitorsĀ  Centre geweest. Daar hebben we een hotdog op.

Toen zijn we op weg gegaan naar Chinle. De weg hier naar toe liep helemaal door Navajo Country. Dit is een erg uitgestrekt landschap met hier en daar hoge rotsen en ‘mesa’s’. De Indianen van nu zijn voor het grootste deel boeren. Ze rijden geen paard, maar een grote landrover of pick-uptruck, en dragen geen veren, maar petjes (caps). Tja, wat een afknapper. Overal zag je de kleine boerderijtjes staan waar ze nu in wonen. Regelmatig moesten we op de rem voor overstekende schapen, koeien of zelfs paarden.

2012-04-28_107

Toen we in Chinle aan kwamen, hebben we eerst ingecheckt bij het Holiday Inn hotel (leuke ‘giftshop’!). Daarna zijn we op weg gegaan naar Canyon the Chelly National Park. Dit bleek maar een paar honderd meter van het hotel af. De uitzichten in de canyons waren prachtig. VolopĀ ‘gevideood’ dus. Er kwam wel een donkere lucht op ons af. Ach, die is toch nog ver weg, dachten we. Helaas was dat niet zo en tegen het eind van de route begon het volop te regenen. Alles staat meteen blank. Het uitzicht op de canyon viel ook weg. Erg jammer. Het werd er ook niet droger op, dus maar omgedraaid. In het restaurant van het hotel gegeten. Tijd nu is 22.00 uur. Morgen naar Colorado.

2012-04-28_16